Ghid de cumpărare a anvelopelor: tot ce trebuie să știi!

Ghid de cumpărare a anvelopelor: tot ce trebuie să știi!

Cumpărarea de anvelope noi poate fi o experiență descurajantă. Te confrunți cu o gamă uluitoare de mărci, dimensiuni și tipuri de anvelope din care să alegi, așa că este ușor să fii nelămurit. Dar iți nu vă fă griji: acest ghid iți va oferi informațiile esențiale de care aveți nevoie pentru a face alegerea corectă a anvelopelor pentru vehiculul tău la prețul pe care dorești să-l plătești.

Înainte de a cumpăra, va trebui să ști răspunsurile la următoarele întrebări:

De ce tip de anvelope are nevoie mașina mea?
Câți kilometri vor dura anvelopele pe care le iau în considerare?
Cât vreau să plătesc?
Ar trebui să merg cu un set de înlocuire sau să îmi actualizez anvelopele?


Anvelope all-season 

Marea majoritate a vehiculelor de astăzi vin cu anvelope pentru toate anotimpurile, care sunt concepute pentru a oferi o capacitate universală acceptabilă pe tot parcursul anului și în toate condițiile meteorologice. Asta înseamnă o călătorie rezonabilă și o manevrabilitate respectabilă, rulare silențioasă, aderență bună pe vreme umedă și o anumită capacitate pe zăpadă. Având în vedere desemnarea lor pentru toate anotimpurile, majoritatea proprietarilor de mașini le folosesc iarna și se așteaptă ca anvelopele lor să ofere toată tracțiunea de care au nevoie pe drumurile înzăpezite și înghețate. Dar majoritatea anvelopelor pentru toate anotimpurile sunt marginale în zăpadă; anvelopele de iarnă dedicate, cunoscute și ca anvelope de zăpadă, oferă o tracțiune mult mai bună atunci când cade zăpada.

Există acum două subcategorii principale de anvelope: all-season de înaltă performanță și all-season pentru Grand Touring. Anvelopele de înaltă performanță pentru toate anotimpurile oferă o manevrabilitate mai ascuțită decât anvelopele „standard” pentru toate anotimpurile. Acestea prind drumul cu mai multă încredere și se simt mai sportiv la condus, de obicei în detrimentul unei anumite tracțiuni pe vremea iernii. Aceste anvelope sunt destinate mașinilor mai sportive și șoferilor mai agresivi. Anvelopele pentru toate anotimpurile Grand Touring au aspectul de profil inferior al anvelopelor de înaltă performanță pentru toate anotimpurile, dar rulează mai bine la prețul unei abilități de manevrabilitate.

Recent, a apărut un subset de anvelope pentru toate anotimpurile pe care le numim anvelope all-wheather (pentru orice tip de vreme). Aceste anvelope au o tracțiune pe zăpadă aproape comparabilă cu cea a anvelopelor de iarnă, oferind în același timp performanțe similare în alte domenii ca anvelopele convenționale pentru toate anotimpurile. Acestea sunt desemnate printr-un simbol fulg de zăpadă într-un munte de pe flancul anvelopei.

 

Anvelope de vara

Acest termen este o denumire greșită, deoarece acest tip de anvelopă ar trebui numit pe bună dreptate cauciuc „trei sezoane”. Anvelopele de vară sunt concepute special pentru a oferi tracțiune pe vreme uscată și umedă, pe vreme moderată sau caldă. Acestea măresc răspunsul la direcție, măresc tracțiunea în viraje cu un ordin de mărime și vă opresc vehiculul la distanță mult mai mică. Dar o fac cu un cost: majoritatea anvelopelor de vară funcționează bine doar la temperaturi de aproximativ 40° Celsius și peste. Pe măsură ce temperaturile exterioare scad spre îngheț, anvelopele se pot simți supărătoare și se pot comporta inconsecvent; își pierd o mare parte din aderența până la punctul în care se comportă ca și cum ar fi pe un drum umed sau chiar înghețat. Mai mult de un șofer al unei mașini puternice, neștiind sensibilitatea la temperatură a anvelopelor sale de vară, a pierdut controlul într-o zi rece.

Anvelope de iarna 

Denumite în trecut „anvelope de zăpadă”, anvelopele de iarnă sunt concepute pentru a oferi tracțiune maximă pe zăpadă și în condiții de iarnă alunecoase – iar tracțiunea pe care o oferă în acele situații nu este egalată cu nicio altă categorie de anvelope. Chiar și un vehicul cu tracțiune integrală cu anvelope all-season nu poate egala capacitatea de oprire sau de întoarcere a unui vehicul similar cu tracțiune pe două roți echipat cu patru anvelope de iarnă.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate să funcționeze bine în lunile cu vreme rece, dar nu se descurcă la fel de bine ca anvelopele all-season sau de vară odată ce vremea se încălzește. Ele ar trebui să fie considerate ca un al doilea set de anvelope pentru vehiculul dumneavoastră dacă locuiți unde zăpadă cade anual.

De ce să folosiți anvelope de iarnă? Dacă locuiți la munte, vă recomandăm să cumpărați un set de anvelope de iarnă. Benzile lor adânci de rulare sunt proiectate pentru a oferi o îmbunătățire semnificativă a tracțiunii și funcționează vreodată. Te vei simți mai în siguranță și mai în siguranță, ca să nu mai vorbim mai relaxat atunci când conduci pe zăpadă. 

Pentru a te informa si a lua cea mai buna decizie, va trebui să cunoști dimensiunea anvelopei și viteza vehiculului și trebuie, de asemenea, să știi câți km vor rezista anvelopele noi pe care le cumperi (aceasta se numește uzură a benzii de rulare) . O mare parte din aceste informații sunt imprimate pe pereții laterali ai anvelopelor care se află pe mașina dvs. chiar acum. De asemenea, este disponibil în majoritatea manualelor de utilizare, online și la dealerii de anvelope.


 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 vanzari@anveloscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!