Cum afectează temperatura exterioară performanța anvelopelor și cum se comportă anvelopele de vară în sezonul rece?

Cum afectează temperatura exterioară performanța anvelopelor și cum se comportă anvelopele de vară în sezonul rece?

Temperatura exterioară are un impact semnificativ asupra performanței anvelopelor, iar anvelopele de vară și cele de iarnă sunt proiectate pentru a funcționa în condiții diferite de temperatură și vreme. Iată cum temperatura influențează performanța anvelopelor și cum se comportă anvelopele de vară în sezonul rece:

 1. Anvelopele de vară în sezonul rece:

  • Anvelopele de vară sunt proiectate pentru temperaturi mai ridicate și condiții de șosea uscată sau udată. Acestea au o compoziție de cauciuc mai dură, ceea ce le face să fie mai potrivite pentru temperaturile mai calde ale sezonului estival.
  • În sezonul rece, când temperaturile scad sub 7 grade Celsius, anvelopele de vară își pierd din flexibilitate și aderența pe drumuri reci și umede devine redusă. Acest lucru poate duce la o aderență insuficientă și o distanță mai mare de frânare, ceea ce crește riscul de accidente.
  • În condiții de zăpadă sau gheață, anvelopele de vară nu oferă aderența necesară și pot deveni periculoase. Prin urmare, este recomandat să treceți la anvelope de iarnă în sezonul rece sau să utilizați anvelope all-season care sunt concepute să funcționeze într-o gamă mai largă de temperaturi și condiții.
 2. Cum afectează temperaturile ridicate performanța anvelopelor de iarnă:

  • Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru temperaturi scăzute și condiții de drum umede, reci sau acoperite de zăpadă. Acestea au o compoziție de cauciuc mai moale și caneluri mai profunde pentru a oferi o aderență mai bună în aceste condiții.
  • În temperaturi ridicate ale sezonului estival, anvelopele de iarnă pot deveni prea moi și să se uzeze mai rapid. De asemenea, ele pot oferi o aderență mai slabă pe drumuri uscate și pot crește consumul de combustibil.

Pentru a asigura o performanță optimă și siguranță pe drum, este important să schimbați anvelopele în funcție de sezon. Utilizați anvelopele de vară în sezonul cald și treceti la anvelope de iarnă în sezonul rece, pentru a vă asigura că vehiculul dvs. are aderența adecvată și poate face față condițiilor meteorologice schimbătoare. Anvelopele all-season pot fi o opțiune intermediară, dar trebuie să țineți cont de limitările lor în condiții extreme de vară sau iarnă.

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 vanzari@anveloscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!