Ce inseamna dimensiunile anvelopei?

Ce inseamna dimensiunile anvelopei?

        Dimensiunile anvelopelor reprezintă o serie de cifre și litere care descriu mărimea și specificațiile anvelopei. Aceste dimensiuni sunt importante pentru a te asigura că anvelopele sunt compatibile cu vehiculul tău. Iată o descompunere a modului în care sunt exprimate dimensiunile anvelopelor:

  1. Lățimea anvelopei (exemplu: 205): Aceasta indică lățimea anvelopei în milimetri. Este măsurată de la un perete lateral la celălalt și indică cât de lată este suprafața de rulare a anvelopei.

  2. Raportul de aspect (exemplu: 55): Acest număr reprezintă înălțimea anvelopei ca procent din lățimea sa. În exemplul dat, înălțimea anvelopei ar fi de 55% din lățimea specificată.

  3. Construcția anvelopei (exemplu: R): Această literă indică tipul de construcție a anvelopei, unde "R" înseamnă anvelopă radială. Majoritatea anvelopelor moderne sunt de tip radial.

  4. Diametrul jantei (exemplu: 16): Acest număr indică diametrul jantei în inci, pe care anvelopa trebuie să se potrivească. Este măsurat de la un capăt al jantei la celălalt.

  5. Indicele de viteză (exemplu: H): Acesta reprezintă viteza maximă recomandată la care anvelopa poate fi utilizată în condiții normale. Există diferite coduri de litere care indică diferite limite de viteză.

  6. Indicele de sarcină (exemplu: 91): Acesta indică sarcina maximă pe care anvelopa o poate suporta în condiții normale. Este asociat cu o valoare numerică specifică, iar într-un tabel poți găsi corespondența acelei valori cu greutatea maximă pe care o poate suporta anvelopa.

De exemplu, într-o dimensiune obișnuită a anvelopelor, cum ar fi "205/55 R16 91H", lățimea anvelopei este de 205 mm, raportul de aspect este de 55%, construcția este radială (R), diametrul jantei este de 16 inch, indicele de sarcină este de 91 și indicele de viteză este H.

Este important să consulte documentația vehiculului tău pentru a afla dimensiunile corecte ale anvelopelor recomandate de producătorul mașinii tale. Aceste informații pot fi găsite și pe peretele lateral al anvelopei existente, unde sunt marcate dimensiunile acesteia.

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 vanzari@anveloscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!