Câte tipuri diferite de modele ale benzii de rulare a anvelopelor există și cum influențează ele aderența pe drum?

Câte tipuri diferite de modele ale benzii de rulare a anvelopelor există și cum influențează ele aderența pe drum?

Există mai multe tipuri diferite de modele ale benzii de rulare a anvelopelor, fiecare cu caracteristici concepute pentru a oferi performanțe optime în condiții specifice de drum sau de vreme. Modelele ale benzii de rulare influențează aderența pe drum și comportamentul anvelopelor în diverse moduri. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de modele ale benzii de rulare și modul în care acestea influențează aderența:

  1. Modelul direcțional (sau direcțional-asimetric): Acest tip de model are caneluri în forma literei "V" sau "Y" și este conceput pentru a oferi o aderență bună pe drumuri umede. Apele de ploaie sunt evacuate rapid din caneluri, ceea ce reduce riscul de acvaplanare și crește aderența pe suprafețe alunecoase.

  2. Modelul asimetric: Anvelopele cu un model asimetric au o parte exterioară și una interioară a benzii de rulare cu desene diferite. Partea exterioară poate avea caneluri mai largi pentru aderență în viraje, în timp ce partea interioară poate fi proiectată pentru a evacua apa în condiții umede. Acestea pot oferi o combinație de aderență și manevrabilitate.

  3. Modelul de iarnă (cu șanțuri profunde): Anvelopele de iarnă au un model de bandă de rulare cu șanțuri adânci și caneluri groase. Acest design permite anvelopelor să ofere o aderență mai bună pe drumuri acoperite de zăpadă și gheață, iar șanțurile ajută la drenarea apei și a zăpezii.

  4. Modelul de vară (cu blocuri mari și caneluri mai subțiri): Anvelopele de vară au adesea blocuri mai mari și caneluri mai subțiri pentru a oferi o aderență bună pe drumuri uscate și calde. Acestea sunt proiectate pentru a oferi o manevrabilitate superioară și performanțe la viteze mai mari.

  5. Modelul de teren (off-road): Anvelopele pentru teren accidentat au un model de bandă de rulare agresiv, cu blocuri mari și spații mari între ele. Acestea oferă o aderență excelentă în condiții off-road, dar pot avea performanțe mai scăzute pe drumuri asfaltate.

  6. Modelul de înaltă performanță (cu blocuri rigide): Anvelopele de înaltă performanță au adesea blocuri de rulare mai rigide și caneluri mai mici, ceea ce le conferă o aderență excelentă în viraje și o manevrabilitate superioară la viteze mari.

Este important să alegi un model de bandă de rulare care să se potrivească condițiilor de conducere specifice și stilului tău de conducere. De asemenea, asigură-te că urmezi recomandările producătorului vehiculului cu privire la dimensiunea și tipul de anvelope potrivite pentru vehiculul tău. Prin selectarea corectă a modelelor de bandă de rulare, poți îmbunătăți semnificativ aderența și performanța vehiculului în diferite condiții de drum și de vreme.

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 vanzari@anveloscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!