Când ar trebui să înlocuiești anvelopele mașinii tale și cum poți verifica dacă au ajuns la limita de uzură?

Când ar trebui să înlocuiești anvelopele mașinii tale și cum poți verifica dacă au ajuns la limita de uzură?

Înlocuirea anvelopelor mașinii tale este esențială pentru siguranța și performanța vehiculului tău. Anvelopele uzate pot scădea aderența la drum, pot crește distanța de frânare și pot duce la pierderea controlului asupra vehiculului în condiții de conducere dificile. Iată câteva sfaturi despre când și cum să verifici și să înlocuiești anvelopele mașinii tale:

 1. Verifică regulat profilul anvelopelor:

  Pentru a verifica dacă anvelopele au ajuns la limita de uzură, poți folosi un indicător de uzură, care este un mic indicator de cauciuc situat în canelurile principale ale anvelopei. Atunci când indicatorul devine la același nivel cu suprafața anvelopei, este timpul să înlocuiești anvelopa.În plus, poți folosi o măsurătoare a adâncimii profilului anvelopei pentru a măsura direct adâncimea șanțurilor principale ale anvelopei. De regulă, limita legală minimă a adâncimii profilului este de 1,6 mm în majoritatea țărilor, dar pentru siguranță optimă, se recomandă înlocuirea anvelopelor atunci când adâncimea profilului scade sub 3 mm.
 2. Verifică aspectul anvelopelor:

  Urmărește semne de uzură neuniformă pe suprafața anvelopelor, cum ar fi zone mai puțin uzate pe anumite părți ale anvelopei. Aceste semne pot indica probleme cu alinierea sau balansul roților și pot necesita intervenții suplimentare pentru a preveni uzura neuniformă a anvelopelor viitoare.
 3. Verifică data de fabricație:

  Toate anvelopele au o marcă DOT (Department of Transportation) pe flanc, care include ultimele cifre ale codului de producție. Aceste cifre indică săptămâna și anul fabricației anvelopei. Dacă anvelopele sunt mai vechi de șase ani, chiar dacă au adâncimea profilului potrivită, este recomandabil să le înlocuiești, deoarece cauciucul se deteriorează în timp.
 4. Aderența și performanța pe drum:

  Dacă observi o scădere semnificativă a aderenței, o performanță scăzută în condiții de vreme umedă sau prezența fisurilor sau a lovirilor pe anvelope, este timpul să le înlocuiești.

În general, este recomandabil să verifici anvelopele mașinii tale cel puțin o dată pe lună și să le inspectezi cu atenție. Nu uita să verifici și presiunea anvelopelor, deoarece o presiune inadecvată poate afecta aderența și uzura anvelopelor. Dacă ai orice îndoială cu privire la starea anvelopelor tale, consultă un specialist sau un service auto pentru sfaturi suplimentare și pentru a-ți asigura siguranța pe drum.

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 vanzari@anveloscan.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!